ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης του ΔΡΟΜΕΑ, στελεχώνουν έμπειροι σχεδιαστές και αρχιτέκτονες, γεγονός που αποτελεί το κλειδί για την παραγωγή καινοτόμων και εργονομικών προϊόντων.

Το 3D CAD PYTHA που χρησιμοποιεί η εταιρία είναι ένα κορυφαίο λογισμικό CAD για σχεδιασμό και παρουσίαση, με δυνατότητα φωτορεαλιστικής απεικόνισης και animation.

Επιπλέον, η εταιρεία συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους βιομηχανικούς σχεδιαστές και επενδύει σε νέες τεχνολογίες αιχμής, αποσκοπώντας στη συνδυαστική επίτευξη υψηλής αισθητικής, εργονομίας, ποιότητας αλλά και κόστους.

Μέθοδος Rapid Prototyping

Μελετάμε, σχεδιάζουμε, δημιουργούμε πρωτότυπα με υπερσύγχρονα μηχανήματα και τελικά παράγουμε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κοινού. Οποιοδήποτε σχέδιο μπορεί να αποκτήσει μορφή με τις μηχανές ταχείας προτυποποίησης πριν την τελική παραγωγή, ώστε σε φυσικές διαστάσεις να γίνει ο έλεγχος και ενδεχόμενα η τελειοποίηση του προϊόντος. Το σύστημα αυτό προσφέρει μεγάλη υποστήριξη στο τμήμα Σχεδιασμού – Ανάπτυξης, καθώς μειώνονται δραστικά οι χρόνοι ανάπτυξης και λήψης αποφάσεων, ενώ παράλληλα αυξάνει η ακρίβεια και η ποιότητα των εξαρτημάτων.

Ευρεσιτεχνίες

Ο ΔΡΟΜΕΑΣ κατέχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την προστασία των διαφόρων τεχνικών λύσεων που έχει κατά καιρούς δημιουργήσει. Επίσης, προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα των προϊόντων της εταιρίας με την κατοχύρωση κοινοτικών σχεδίων.

ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ SLIM Y
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ SLIM
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ SLIM Y
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ SLIM T
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΣΩΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘ\' ΥΨΟΥΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΛΕΠΤΟ ΧΑΛΥΒΔΙΝΟ ΕΛΑΣΜΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΣΩΛΗΝΩΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ
ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗΣ ΣΚΕΛΩΝ
ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΚΡΑΙΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΟΙΛΗΣ ΔΟΚΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΠΕΔΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΝΤΟΥΛΑΠΙΩΝ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ ΑΡΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΥΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΘΕΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΩΝΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΔΥΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΜΟΡΙΟΣΑΝΙΔΑ, ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΟ ΠΡΟΦΙΛ Γ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΚΟΜΒΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΕΠΙΠΛΟ ΣΠΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ C
ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ ΤΥΠΟΥ C
ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ - ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ

Διεθνής Διαγωνισμός Βιομηχανικού Σχεδίου

Σημαντική κοινωνική προσφορά και έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που αποδίδει η εταιρεία στο σχεδιασμό των προϊόντων αποτελεί και η διοργάνωση διεθνούς διαγωνισμού βιομηχανικού σχεδίου επίπλων γραφείου και σπιτιού κάθε δυο χρόνια με σημαντικά χρηματικά βραβεία και επαίνους. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί πέντε διαγωνισμοί από το 2000 με μεγάλη επιτυχία γόνιμων προτάσεων και συμμετοχών και βρίσκεται σε εξέλιξη ο 6ος Διαγωνισμός. Η αξιολόγηση και η βράβευση των προτάσεων γίνεται από σχετικούς με το αντικείμενο επιστήμονες τους οποίους ορίζουν για κάθε διαγωνισμό οι φορείς τους μετά από αίτημα της εταιρείας.  

Για να ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού, πατήστε εδώ.